Avatar quniposes

Llibertat, la puta del sXXI


Començo a tenir els collons plens de la violacio, maltractament i abus permanent que qualsevol fa de la paraula llibertat.

Jo crec que es avui en dia la paraula facil. Es el recurs facil. “Aixo va en contra de la llibertat”. I se suposa que la llibertat dona ampara per fer qualsevol cosa, com si fossim simples pirates del sXVIII.

Tinc la llibertat de partir la cara a qui em doni la gana? Sembla clar que no. Tinc la llibertat de defensar la meva llibertat? Sembla clar que si. I que passa quan aquesta pretesa llibertat xoca amb la llibertat dels altres? La hem de permetre?

Recordo quan era a escola, que algun professor/a deia que “la llibertat acaba quan comenca la dels altres”. Pero si aixo fos aixi, la meva llibertat comencaria quan acabes la d’algu altre, que a la vegada reclamaria la seva llibertat, que potser xoca amb al meva.

Tota aquesta reflexio ve de la maleida declaracio de Manhattan i l’aplicacio del iPhone. De les primeres coses que llegeixo es que volen defensar la llibertat religiosa. Pero que suposa aquesta llibertat religiosa? Vol dir defensar entre d’altres coses eliminar les llibertats d’altres ciutadans. Aixi doncs perque se’ls permet anomenar-la llibertat? Jo els hi recomanaria que empresin el terme “volem una anti-llibertat religiosa”. O fins i tot “Volem una religio anti-llibertat”. De fet les religions sempre han anat contra les llibertats. Com a mesura de control (necessaria ?) durant molt de temps per una gran massa que obeia mes als castics de Deu que als terrenals. Evidentment fa sempre mes pot allo que no es coneix.

Si algu preten defensar en nom de la llibertat el que jo amb la meva vida privada puc fer o puc deixar de fer, sol o conjuntament amb altres persones, afectant al meu dia a dia, o als meus deures o obligacions, vol dir que estar invaint la mateixa llibertat que jo invadiria si directament li partis la cara.

Ho tradueixo: Tu votes la Declaracio de Manhattan, i jo et parteixo la cara. Ei, pero que es en nom de la llibertat. Tu de la teva, i jo de la meva. O no era aixo?

On December 07 2010 339 Views


Tag - Funny
Loading ...