Avatar erdrag

Imatges antigues: La Mussara.

La Mussara: actualment un poble abandonat dins el terme municipal de Vilaplana. Té un valor i una simbologia molt important pel seu enclavament: punt de mira sobre gran part del territori del Camp.
Pels amants del territori, especialment de Reus i Baix Camp, és un lloc emblemàtic i molt apreciat.

Segons ens diu el web de l'ajuntament de Vilaplana:

La Mussara es troba situada a la part nord de la Comarca del Baix Camp, fent frontera amb el camp i la muntanya, el nucli de població esta situat a uns 990 m. sobre el nivell del mar oferint un mirador espectacular sobre tot el camp de Tarragona, i la cota màxima de la serra que porta el seu nom es el Puigpelat de 1071 m. sobre el nivell del mar.Cal afegir que el terme municipal d'aquest petit poble del Baix Camp va deixar d'existir l'any 1961 anexionant-se al poble veí de Vilaplana.

Al poble hi havia vint-i-quatre cases comptant l’església i el xalet de les Airasses. La majoria de les cases del que es considerava carrer major, en l’actualitat estan enfuses i només queda alguna paret que ens fa imaginar el tamany que tenien i poc més. L’església encara s’aguanta tret del sostre i d’alguna paret posterior, però tot fa pensar, (per llàstima) que no tardarà gaire a ensorrar-se ja que el campanar comença a torçar-se i la façana a inclinar-se cap endavant; del cementiri que és al costat només queda una mica de la paret que l’envolta i a dins no es pot conèixer el seu estat degut a que és impossible d'entrar-hi per la gran quantitat de brossa que sŽhi acumula. La resta de cases enclavades a la banda dels cinglallons, que formaven un grup de set encara s’aguanten una mica més, ja que son mes inaccessibles degut a la quantitat d’esversers i de botjars que les cobreixen, la resta ; que estan situades a una certa distància d’aquestes últimes, estan en aquest mateix estat, de la única que no en queda rastre és de Cal Ferrer (davant del refugi de muntanya).

I, jo hi afegeixo: el fet de despoblar-se fou degut als efectes de la guerra civil i al fet de que no hi arribà mai la modernitat (telèfon, xarxa elèctrica, botigues...)

Si algú no hi ha estat mai, aneu-hi, no us en penedireu. Podeu fer nit al refugi de muntanya.


Data de la foto: primer terç del segle XX.
Font: www.lamussara.cat (Ajuntament de Vilaplana)
Fotografia cedida per Emília Estivill


<A HREF="http://blocs.tinet.cat/erdrag" TARGET=_top>http://blocs.tinet.cat/erdrag</A>


On November 21 2007 149 ViewsAvatar sergivilaplana

Sergivilaplana On 24/01/2008

http://www.telefonica.net/web2/serg/

esta treta d'aqui


Avatar erdrag

Erdrag On 23/11/2007

i fer-hi nit sota les estrelles ben tapat en una nit clara d'estiu.
una meravella!


Avatar dimoniet1960

Dimoniet1960 On 22/11/2007

S'hi veu força gent a la foto aquesta..


Avatar 4ainhoa4

4ainhoa4 On 22/11/2007

fer nit a la mussara es una de els millors coses que pots fer!


Avatar consuetudinarium

Consuetudinarium On 21/11/2007

Jo una vegada hi vaig fer nit. Erem un parell de diexistes que van passar la nit escoltant emissores de ràdio de tot el món. Et parlo de fa més de vint anys.


Avatar estelada82

Estelada82 On 21/11/2007

fer nit a la Mussara????????? Déu meu quina por! ni boja!


Tag - Style
Loading ...